Home / politik / Kecoh! tak mahu Anwar jadi PM Mahathir bawa BERSATU bergabung dengan UMNO?

Kecoh! tak mahu Anwar jadi PM Mahathir bawa BERSATU bergabung dengan UMNO?

Imej mungkin mengandungi: 2 orang, teks

Desas-desus Mahathir dan PPBM akan kembali bersatu dengan UMNO bagi ‘menyelamatkan negara daripada Anwar Ibrahim dan DAP’ hari ini menjadi kemuncak. Rata-rata netizen yang sebelum ini kelihatan pro-UMNO menolak sepenuhnya usaha tersebut.

Malahan ramai yang mengancam untuk meninggalkan UMNO sekiranya pimpinan atasan UMNO masih melihat Mahathir dan PPBM sebagai penyelamat UMNO serta membolehkan mereka berkuasa semula.

Majoriti mereka menyeru kepimpinan UMNO agar melupakan terus Mahathir dan PPBM mahupun kem Azmin Ali ataupun bersekutu dengan kem Anwar walaupun UMNO kekal tidak berkuasa. Sebaliknya mereka mahu UMNO terus merapatkan saf dan memperkukuhkan hubungan serta kerjasama dengan PAS bagi kemenangan pada PRU-15 nanti.

Permusuhan UMNO dengan PAS memuncak pada zaman Mahathir ada kedudukan dalam UMNO. Lebih tepat lagi selepas Mahathir kalah di Parlimen Kota Setar Selatan kepada Yusof Rawa yang mewakili PAS pada tahun 1969. Kemuncak permusuhan tersebut adalah tuduhan kafir mengkafir yang membuatkan Melayu-Islam berpecah belah bermula dari tahun 1978.

Hubungan UMNO dan PAS mulai menampakkan pemulihan apabila Najib mengambilalih tampuk pentadbiran dan selepas para pemimpin proksi DAP dalam PAS keluar untuk membentuk parti PAN.

Adakah pimpinan UMNO akan meneruskan kerja gila bersekutu kembali dengan Mahathir dan menolak Zahid dan Najib dalam usaha mengambil hati Mahathir atau mereka akan berubah fikiran dengan mengenepikan Mahathir dan PPBM sebaliknya semakin mengukuhkan hubungan dengan PAS

untuk memulihkan kembali negara ini daripada penjahanaman yang dilakukan Mahathir dan Lim Guan Eng sekaligus mengheret mereka ke muka pengadilan bagi jenayah dan sabotaj ekonomi ke atas negara yang telah mereka lakukan?

sumber artikel: Api Dalam Mata/ABCD

video paling hot!!

lihat apa yang berlaku bila geng-geng perempuan naik bas separa b*gel

perempuan cantik ‘dikenduri’ orang gaji selepas balik dalam keadaan Mabuk

Menteri PH rasic Hasut benci Melayu

Video : kecoh! lelaki jerit nampak hantu di trafik light lihat apa yang berlaku selepas itu

Tiba-tiba jatuh sakit! netizen doakan Waytha Moorthy cepat meninggal

 

Check Also

Mahathir Offer PAS & UMNO serta Parti Melayu sertai PPBM lumpuhkan PH?

JOHOR BAHRU: Dr Mahathir Mohamad hari ini mempelawa semua parti politik Melayu termasuk Umno untuk …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!