Home / isu semasa / Video : Kerajaan PH telah gubal beberapa undang-undang untuk istihar perang pada Agong

Video : Kerajaan PH telah gubal beberapa undang-undang untuk istihar perang pada Agong

BERBAKTILAH UNTUK NEGARA, TSUNAMI 1 MALAYSIA LAPORAN KE ATAS PAKATAN HARAPAN. AYUH SEMUA!!!!!!!!

PADA 30 JUN 2019 SEMASA BERMESYUARAT BERSAMA KUMPULAN PENGKAJI DAN PENYELIDIK PERUNDANGAN DAN SEJARAH EMPAYAR KAMI MENDAPATI BAHAWA TERDAPAT UNSUR-UNSUR PERBUATAN SUBVERSIF, KEGANASAN TERANCANG, DAN PERBUATAN DAN JENAYAH YANG MEMUDARATKAN ORANG AWAM DAN KUASA DARURAT DALAM PINDAAAN RANG UNDANG-UNDANG SERTA PENUBUHAN SURUHANJAYA BEBAS YANG DILAKUKAN OLEH KERAJAAN PAKATAN HARAPAN KINI HARI.

KAMI MENDAPATI KERAJAAN PAKATAN HARAPAN KINI HARI CUBA MENGGUNAKAN TEKNIK YANG SAMA YANG BERLAKU PADA KRISIS CRIG PADA ZAMAN LEE KUAN YEW 1961 DI MANA MENGIKUT TEORI DOMINO LEE KUAN YEW PERNAH BERKATA SATU-SATUNYA CARA BAGI MENJATUHKAN KERAJAAN PERSEKUTUAN

ADALAH DENGAN MENGEMBALIKAN SISTEM KOLONIAL. KAMI MENDAPATI KERAJAAN KINI HARI MEMBUAT PINDAAN KE ATAS BEBERAPA UNDANG-UNDANG SEBELUMNYA BAGI MEMBINAN PERISAI BAGI MENGISTIHAR PERANG DENGAN YANG DIPERTUAN AGONG SEBAGAIMANA CONTOH DIBAWAH:

PEMANSUHAN HUKUMAN GANTUNG SAMPAI MATI MERUJUK KEPADA HUKUMAN DI DALAM KANUN KESEKSAAN.

CHAPTER VI OFFENCES AGAINST THE STATE

SEKSYEN 121. WAGING OR ATTEMPTING TO WAGE WAR OR ABETTING THE WAGING OF WAR AGAINST THE YANG DI-PERTUAN AGONG, A RULER OR YANG DI-PERTUA NEGERI

PENUBUHAN SURUHANJAYA BEBAS IPCMC MENGEKANG KUASA YANG DIPERTUAN AGONG DI DALAM AKTA POLIS

MENGGUNA KHIDMAT PASUKAN DALAM MASA DARURAT

SEKSYEN 7. (1) YANG DI-PERTUAN AGONG BOLEH, DALAM MASA PERANG ATAU DARURAT LAIN, MENGGUNA KHIDMAT PASUKAN ATAU MANA-MANA BAHAGIANNYA UNTUK BERKHIDMAT BERSAMA DENGAN ANGKATAN TENTERA MALAYSIA ATAU MANA-MANA ANGKATAN TEMPATAN YANG DITUBUHKAN DI BAWAH MANA-MANA UNDANG-UNDANG, ATAU, SECARA LAIN, DALAM MEMPERTAHANKAN MALAYSIA:

DENGAN SYARAT BAHAWA MANA-MANA BAHAGIAN PASUKAN YANG DIGUNA KHIDMAT SEDEMIKIAN HENDAKLAH TERUS BERADA DI BAWAH PERINTAH KETUA POLIS NEGARA ATAU MANA-MANA PEGAWAI POLIS LAIN YANG TELAH DILANTIK BAGI MAKSUD ITU.

PENGHAPUSAN FASAL (4) PERKARA 10 ATAU ATAS SUATU KESALAHAN DI BAWAH AKTA HASUTAN 1948 [AKTA 15] SEBAGAIMANA YANG DIPINDA OLEH ORDINAN NO. 45 (KUASA-KUASA PERLU) DARURAT 1970 [P.U. (A) 282170].

PERKARA 63 FASAL 2 PERLEMBAGAAN PERSEKUTUAN 1957TIADA SEORANG PUN BOLEH DIKENAKAN APA-APA PROSIDING DI DALAM MANA-MANA MAHKAMAH BERKENAAN DENGAN APA-APA JUA YANG DIKATAKAN ATAU APA-APA UNDI YANG DIBERIKAN OLEHNYA

SEMASA MENGAMBIL BAHAGIAN DALAM APA-APA PROSIDING MANA-MANA SATU MAJLIS PARLIMEN ATAU MANA-MANA JAWATANKUASANYA.PERKARA 63 FASAL 4 PERLEMBAGAAN PERSEKUTUAN 1957
FASAL (2) TIDAKLAH TERPAKAI BAGI MANA-MANA ORANG YANG DIPERTUDUH ATAS SUATU KESALAHAN DI BAWAH UNDANG-UNDANG YANG DILULUSKAN OLEH PARLIMEN DI BAWAH FASAL (4) PERKARA 10 ATAU ATAS SUATU KESALAHAN DI BAWAH AKTA HASUTAN 1948 [AKTA 15] SEBAGAIMANA YANG DIPINDA OLEH ORDINAN NO. 45 (KUASA-KUASA PERLU) DARURAT 1970 [P.U. (A) 282170].

SEBAGAIMANA YANG KITA KETAHUI PARLIMEN SEBELUM INI TELAH MENGUSULKAN PINDAAN RANG UNDANG-UNDANG PERJANJIAN MALAYSIA 1963 SEBANYAK 2 KALI DAN DITOLAK MEMBUATKAN SATU JAWATANKUASA SELECT COMUNITEE DITUBUHKAN DI MANA LAPORAN JAWATAN KUASA INI AKAN MENJADI SAH SELEPAS 30 HARI SAMADA DIPERKENAN YANG DIPERTUAN AGONG ATAUPUN TIDAK.

KAMI MERASAKAN PERKARA INI AMAT BERBAHAYA DAN BOLEH MENJURUS KEPADA KEHANCURAN SISTEM FEDERALISME DAN MENJURUS KEPADA SISTEM KOLONIAL DIMANA JAWATAN KUASA INI INGIN MENGUBAH TAFSIRAN PERSEKUTUAN SEBAGAIMANA DI DALAM ORDINAN TAFSIRAN PERLEMBAGAAN 1948 KEPADA PERSEKTUAN YANG DITUBUHKAN PADA PERJANJIAN MALAYSIA 1963.

PERKARA INI AMAT BERTENTANGAN SEKALI DENGAN PERUNDANGAN DAN SEJARAH DIMANA PERSEKUTUAN INI TERLEBIH DAHULU TERTUBUH SEBELUM PERJANJIAN TERSEBUT DIBUAT. TINDAKAN INI AKAN MEMBUATKAN 70 PERJANJIAN SEBELUM AKAN TERBATAL TERMASUK PERJANJIAN KEMERDEKAAN.

SELAIN ITU KAMI MERASAKAN PIHAK PAKATAN HARAPAN JUGA CUMA MENGEMBALIKAN SISTEM BERKOLONI IATU MENGEMBALIKAN GOVERNOR GENERAL DIMANA MERUJUK KEPADA ORDINAN TAFSIRAN PERLEMBAGAAN 1948 YANG DIPERTUAN AGONG ADALAH PESURUHJAYA TINGGI MANAKALA DI DALAM PERJANJIAN FULL STRAIGHT SETTLEMENT GOVERNOR GENERAL MEMPUNYAI KUASA YANG LEBIH BESAR DARI YDP AGONG.

PERKARA INI DAPAT DIBUKTIKAN DENGAN MEMBERIAN TARAF KEWARGANERAAN DIBAWAH PERKARA 15 ATAU KUATKUASA UNDANG-UNDANG DI MANA MERUJUK KEPADA PINDAAAN RANG UNDANG-UNDANG PERLEMBAGAAN 1976 YANG DIPERTUAN NEGERI ADALAH GOVERNOR DAN SESEORANG RAKYAT NATURALISASI ATAU DIDAFTARKAN DIBAWAH PERKARA 17 DIBOLEH MENJADI YANG DIPERTUAN NEGERI DI MANA YANG DIPERTUAN NEGERI MEMPUNYAI HAK YANG SAMA DENGAN RAJA-RAJA MELAYU.

TUJUAN KAMI MEMBUAT LAPORAN POLIS INI SUPAYA TINDAKAN SEGARA DIAMBIL DIMANA KAMI MENGESYORKAN KETUA POLIS NEGARA MENASIHATI PERDANA MENTERI SUPAYA MELIHAT KEPADA PERKARA 150 FASAL 6A PERLEMBAGAAN PERSEKUTUAN 1957 DIMANA KAMI GUSAR SEKIRANNYA SIDANG PARLIMEN PERTAMA BERSIDANG PADA 01 JULAI 2019 DAN 30 JULAI 2019 ADALAH CUTI UMUM MAKA PINDAAN INI AKAH SECARA TIDAK LANGSUNG SAH DAN AKAN MENJURUS KEPADA KEJATUHAN PERLEMBAGAAN,

DAULAT RAJA-RAJA MELAYU SERTA KEISTEMEWAAN ORANG MELAYU. PERKARA INI TELAHPUN BERLAKU PADA ERA NEO-COLLUNIST 1961 SEMASA KEJATUHAN SINGAPURA, KAMI BERHARAP PIHAK BERWAJIB MEMANDANG SERIUS PERKARA INI DAN AMANAH, TAAT DAN SETIA KEPADA YDP AGONG SERTA NEGARA DAN BANGSA. SEKIAN LAPORAN SAYA.

Kredit : Tom Riddle Riddle

perkara begini tidak mustahil dan jangan terkejut perancangan untuk gulingkan Sultan dan Agong telah disusun oleh Wan Ji ustaz kesayang DAP sejak dari tahun 2013 lagi berikut video yang patut anda tontong dan viralkan

 

 

 

paling hot!!

Pinjaman mudah untuk kaum wanita sehingga RM30,000

Menteri PH rasic Hasut benci Melayu

Ind!a m*buk langgar peniaga hingga mat! diikat jamin RM8000 dan tidak mengaku salah

video & 14 gambar : Tanah perkuburan islam dibakar, masjid dibaling batu di Melaka

Panggil cikgu pondan, rupanya budak dirotan kaki pub dan pelajar bodoh!- netizen buka rahsia

Jenazah wanita di tanam selama 13 tahun tak reput dan berbau wangi! inilah amalan ketika hidupnya

Video : Ceramah politik di kursus Haji oleh Mujahid

 

Check Also

Video semburit Azmin & Haziq : CCTV Hotel Sabah dedah segala-galanya

Hotel di tengah-tengah skandal video seks yang dikaitkan dengan Menteri Hal Ehwal Ekonomi Mohamed Azmin …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!